Písek: Eva Vanžurová bude dále starostkou

07.11.2018 9:16

Před zaplněným velkým sálem Kulturního domu v Písku se 1. listopadu konalo ustavující jednání zastupitelstva města. Sedmadvacet nových zastupitelů zde složilo slib a volilo nové vedení. Písek povede menšinová koalice PRO Písek, KDU-ČSL a ČSSD.

Písek: Eva Vanžurová bude dále starostkou
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Funkci starosty bude nadále vykonávat Eva Vanžurová (PRO Písek). Spolu s ní zasednou na radnici také tři uvolnění místostarostové. Petr Hladík (KDU-ČSL), Petra Trambová (PRO Písek) a Ondřej Veselý (ČSSD).

Do devítičlenné rady města byly ještě zvoleni Tomáš Franců (PRO Písek), Miroslav Janovský (PRO Písek), Karel Chytrý (ČSSD), Vratislav Němeček (KDU-ČSL) a Michal Turek (ČSSD). Dva nominovaní kandidáti, Martin Brož a Zbyněk Konvička (oba Piráti), místo v městské radě odmítli.

„Čekají nás čtyři roky tvrdé společné práce ve prospěch občanů města Písku,“ uvedla ve svém proslovu k zastupitelům starostka Eva Vanžurová. „Na dokončení čekají rozpracované investiční akce, je připravena i řada dalších projektů v různých oblastech společenského života. Vážím si každého zastupitele, který z vlastního přesvědčení chce pomoci, a ve prospěch města a jeho obyvatel je ochotný obětovat svůj volný čas. Chci vás všechny požádat, abychom při našich jednáních vždy řešili problémy věcně a neuchylovali se k osobním útokům, které vyčerpávají a nepřinášejí žádný užitek. Spisovatel Dan Brown ve svém románu napsal: „Jsou ti, kteří tvoří…. a ti, kteří boří“. Buďme tedy těmi, kteří chtějí a budou tvořit. Mým přáním je, aby si občané na konci našeho volebního období mohli říci, že vedení města důvěřují a jsou hrdi na to, že jsou právě občany města Písku. Slibuji, že pro to udělám vše, co bude v mých silách.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…