Písek: Instalace horkovodu uzavře Jeronýmovu ulici, v červenci i Komenského

09.06.2019 13:49

Dopravu v Písku i v příštích měsících budou komplikovat výkopové práce v souvislosti s instalací horkovodního potrubí, které nahradí starý a neefektivní parovod.

Písek: Instalace horkovodu uzavře Jeronýmovu ulici, v červenci i Komenského
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Rada města schválila požadavek společnosti SYSTHERM, zhotovitele stavby a Teplárny Písek, která je investorem, na povolení výkopových prací do konce roku 2019. První místostarosta Petr Hladík a druhá místostarostka Petra Trambová byli pověřeni vždy odsouhlasením dílčích plánovaných uzavírek místních komunikací.

„V červnu se bude pokračovat s výstavbou horkovodu v Nádražní ulici. Nová a zásadní bude úplná uzavírka Jeronýmovy ulice, tam se začne pracovat, jakmile bude průjezdné Mírové náměstí do ulice Erbenova. Kollárova ulice bude obousměrně zprůjezdněna hned po dokončení napojení v křižovatce s Jeronýmovou,“ informuje o plánování dalších uzavírek Petr Hladík.

Jeronýmova zůstane uzavřena zhruba do konce září. „Naší snahou bude, aby se co nejvíce práce udělalo během letních měsíců. Provoz je méně hustý a odpadají ranní špičky, kdy rodiče vozí děti do škol,“ říká ředitelka písecké teplárny Andrea Žáková.

Dalším významným zásahem do dopravy v centru města bude částečná uzavírka Komenského ulice. „Obě parkoviště zůstanou však po celou dobu přístupná. Na parkoviště u pošty se bude vjíždět ze Žižkovy ulice,“ doplňuje Petr Hladík.
V ulici Nádražní a v lokalitě Mírového náměstí probíhá v návaznosti na instalaci horkovodu také rekonstrukce více než padesát let starého vodovodního potrubí.

Harmonogram plánovaných uzavírek v Písku v období od června do listopadu zveřejňujeme níže, a to včetně přiložených mapových podkladů. „Pro komplexní informaci jsou zde vyznačeny i uzavírky související s opravami povrchů komunikací. Je třeba počítat s tím, že plánované termíny může ovlivnit počasí i další nepředvídatelné události,“ vysvětluje vedoucí odboru dopravy Michal Kovařík.

Město Písek ve spolupráci s Teplárnou Písek na svých webových stránkách a facebooku zveřejňuje každých čtrnáct dnů aktuální informace o pokračujících pracích na instalaci horkovodního potrubí i souvisejících uzavírkách. 

Podrobnejší informace o uzavírkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

7:37 České Budějovice: Část Vrbenské ulice čeká kompletní obnova, náhradní MHD je zajištěna

V květnu začne kompletní rekonstrukce 230 metrů dlouhého úseku ulice Vrbenská v místě od křižovatky …