Písek: Město projedná s občany úpravy rekreační lokality U Vodáka

08.06.2019 9:41

Město Písek zve na veřejné projednání záměru Studie U Vodáka – úprava rekreační lokality. Uskuteční se ve čtvrtek 20. června od 16 hodin v penzionu U Malířských.

Písek: Město projedná s občany úpravy rekreační lokality U Vodáka
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Amerika je frekventované výletní místo. Plánujeme takové úpravy, aby rybníky a jejich okolí v budoucnu více sloužily k rekreačním účelům. Chtěli bychom lokalitu U Vodáka celkově zatraktivnit, samozřejmě s ohledem na přírodu,“ říká místostarosta Ondřej Veselý.

Už začátkem roku bylo rozhodnuto o ukončení pronájmu rybníků Beran, Tichávek a Trubka místní organizaci Českého rybářského svazu, který je využíval jako chovné nádrže pro rybí násadu. Nyní na nich hospodaří Lesy města Písku. Na podzim po výlovu se tak stane také u rybníku Bašta.

„Výzkumný ústav rybářství ve Vodňanech nám zpracoval karty jednotlivých rybníků a navrhl novou osádku takovými druhy a počtem ryb, které v nádržích přispějí ke stabilizovanému biotopu. Dalším krokem bylo zpracování studie na úpravu lokality tak, aby mohla být lépe využívána k rekreaci,“ přibližuje Miloslav Šatra z odboru životního prostředí. Studii dodala firma Green Engineering, která vyhrála výběrové řízení.

Louky u dvou prostředních rybníků by se staly prostorem pro rodinné „piknikování“ a relaxaci v přírodě. Vedle bezpečných míst pro rozdělávání ohně jsou navržena posezení a také dřevěná odpočinková mola i dětské hřiště. Na parkovišti u Bašty by měly být k dispozici chemické záchody a samozřejmostí jsou místa pro ukládání odpadů. Vzniknou tu nové mlatové pěšiny, které budou kopírovat lidmi vyšlapané chodníky. Do rybníků bude zajištěn pohodlnější přístup tak, aby mohly být využívány i k příležitostnému přírodnímu koupání s ohledem na chráněné druhy rostlin i živočichů, které v této jedinečné lokalitě jsou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…