Písek: Město se již zítra roztančí (nejen) s Písečanem

21.08.2019 15:36

Opět po roce se od 22. do 25. srpna bude konat Mezinárodní folklorní festival v Písku anebo Roztančené léto s Písečanem. Tentokráte nás čeká jubilejní 25. ročník.

Písek: Město se již zítra roztančí (nejen) s Písečanem
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Písek navštíví šest zahraničních souborů z Rumunska, Francie, Řecka, Ukrajiny, Slovenska i z daleké Keni. Těm bude věnován čtvrteční program „Vítejte přátelé“ od 18 hodin v Palackého sadech. Dále se soubory zúčastní různých kulturních akcí v okolí Písku. Vystoupí rovněž v hlavním festivalovém programu v sobotu od 17 hodin a rozloučí se na Městském ostrově v neděli odpoledne,“ shrnuje ředitel festivalu Josef Handrejch.

Do města zavítají také české a moravské soubory z Kyjova, Plzně, Prahy a Českých Budějovic. Jejich první představení začíná v sobotu dopoledne na „Roztančené ulici“. Průvod všech účinkujících bude zakončen na Velkém náměstí v 11 hodin před radnicí ochutnávkou hlavního programu. Poté na tomto místě dojde k slavnostnímu podpisu memoranda o porozumění mezi městy Písek a Bad Leonfelden (Rakousko).

Hlavní program začíná v Palackého sadech v 17 hodin pod názvem „Písek tančí a zpívá nad Otavou“. Připravené budou i ruční dílny pro děti a stánky s občerstvením.

„Festival dětských folklorních souborů“ začíná v pátek od půl čtvrté odpoledne. „Přijedou k nám děti z Kyjova, Kasejovic a také ze Slovenska. Významnou novinkou letošního festivalu je program v pátek od půl šesté pod názvem Host festivalu. Tím bude v Palackého sadech Vojenský soubor ONDRÁŠ z Brna,“ doplňuje ředitel.

Mezinárodní folklorní festival se koná za finanční podpory města Písku. Více informací o programu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…