Písek: Město se připravuje na advent a Vánoce

30.11.2017 11:30

Patnáctimetrový stříbrný smrk z areálu bývalých kasáren v Purkraticích bude letos zdobit o adventu a Vánocích Velké náměstí v Písku.

Písek: Město se připravuje na advent a Vánoce
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Strom městu darovala společnost BaK, za což jí patří poděkování,“ říká starostka města Eva Vanžurová.

O nové prvky za zhruba 300 tisíc korun je bohatší vánoční výzdoba města. „Ozdobeny jsou například fontány v Budovcově ulici a na Havlíčkově náměstí,“ říká Lenka Gareisová z Městských služeb Písek.

Obyvatelé i návštěvníci Písku se mohou těšit na tradiční stylové adventní trhy, které jsou součástí akce Advent v Písku pořádané spolkem Cohiba Musica za finanční podpory města a sponzorů. Trhy budou letos od 15. do 17. prosince. „Vzhledem k mimořádnému zájmu o účast na předvánočních trzích v Písku přibydou další prodejní stánky,“ říká za organizující spolek Jan Němec. „Rozšířen bude také doprovodný program.“

Již tuto neděli 3. prosince se uskuteční slavnostní rozsvícení vánočního stromu s vypouštěním balónků s dopisy Ježíškovi. Po celý advent budou každý čtvrtek vánoční koncerty pod stromem na náměstí. Pokračuje také projekt Písecké betlémy. Letos jsou ve veřejném prostoru k vidění tři – slaměný, dřevěný a kovový.

Více informací naleznete na stránkách www.adventvpisku.cz  a www.piseckebetlemy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…