Písek: Město vybere projektanta nového infocentra

26.02.2020 16:08

V domě čp.1 na Velkém náměstí by v budoucnu mělo být Turistické informační centrum, které se sem přestěhuje z písecké Sladovny. Již dříve o tom rozhodla rada města. Na svém únorovém zasedání radní schválili zadání veřejné zakázky na projektovou dokumentaci pro stavební úpravy a návrh infocentra města ve zmíněném objektu.

Písek: Město vybere projektanta nového infocentra
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Současné umístění není pro infocentrum vyhovující. Turisté, pokud nemají cestu i do Sladovny, ho těžko hledají. Na nádvoří není dobře viditelné. Ideální není ani spojení recepce Sladovny a infocentra. V sezóně je komplikované obsluhovat najednou návštěvníky obou těchto vyhledávaných subjektů,“ vysvětluje starostka Eva Vanžurová. Původně se počítalo s tím, že se vhodné prostory naskytnou v nové knihovně na Alšově náměstí. „Ani tam by ale umístění nejlepší nebylo. Infocentrum má být na dohled od radnice, a především v blízkosti hlavní turistické atraktivity, jíž je u nás v Písku Kamenný most,“ dodává místostarosta Ondřej Veselý.

Dům čp.1 je v majetku města a v současnosti komerčně využíván. Jde o památkově chráněný původně renesanční objekt. Před třemi roky dostal novou fasádu. „Projektová dokumentace na provedení stavebních úprav by měla obsahovat vhodnější dispoziční řešení, nové technické zařízení budovy a opravy vnějšího pláště s ohledem na skutečnost, že se jedná o nemovitou kulturní památku. V rámci úprav by mimo jiné mělo dojít ke stavební revizi schodišťového jádra, včetně umístění výtahu a k přestavbě podkrovních prostor,“ informuje Václav Filip z odboru investic a rozvoje.

Předpokládané finanční náklady na projekt činí 1,2 milionu korun. Hotov by měl být letos na podzim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…