Písek: Městské služby letos zajistily opravy chodníků, komunikací i obnovu dětských hřišť

21.12.2022 20:33 | Tisková zpráva

Opravu chodníků, povrchů vozovek, obnovu či opravu herních prvků na dětských hřištích, ale i výsadbu nové zeleně zajistili v roce 2022 pracovníci Městských služeb Písek. Kromě toho do jejich práce patří i pravidelná údržba sportovních zařízení, veřejného osvětlení, Lesního hřbitova nebo zeleně. Do oprav a údržby město prostřednictvím městských služeb investovalo 30 milionů korun, o něco více než v předchozím roce.

Písek: Městské služby letos zajistily opravy chodníků, komunikací i obnovu dětských hřišť
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Letos jsme zajistili opravu povrchu chodníků v ulicích Máchova, Žižkova, Putimská, Otakara Jeremiáše, Václava Kršky a Budovatelská. Došlo i na opravu povrchu vozovky Na Pakšovce, silnice do Purkratic, v ulicích Šobrova a Za Pazdernou,“ informovala mluvčí Městských služeb Písek Lenka Gareisová. Podíleli se i na realizaci rekonstrukce lávky v ulici Pražská, zajistili rekonstrukce a opravy veřejného osvětlení v ulicích Vratislavova, Bořivojova, Příčná, Šumavská a Ke Křížku v Semicích. „Opravovali jsme také cestu v lokalitě Ptáčkovna, cestu do chatové oblasti za hřebčincem nebo krajnici silnice Dobešická,“ doplnila Lenka Gareisová. Kromě toho vyměnili i šest parkovacích automatů v centru města.

Městské služby věnovaly pozornost i dětským hřištím ve městě. Nové herní prvky jsou v Palackého sadech, ve Strakonické ulici a Třídě Přátelství, rozšířeno bylo hřiště v Lipové aleji a po rekonstrukci je dětské hřiště v ulici Janotova. Nové hřiště vzniklo i na plovárně U Václava, kde bylo vybudováno i sportovní hřiště na míčové hry.

„Spoustu práce odvedli i městští zahradníci. Zasadili zhruba 200 nových stromů, nejvíce v lokalitě Logry, Výstaviště či v Budějovické ulici. Pro květinovou výzdobu ve městě vypěstovali zhruba 30 000 sazenic, rozšířili květinové záhony v centru města a do ulic přidali závěsné květináče,“ poznamenala Lenka Gareisová. Při prořezávkách zeleně vzniklo zhruba 20 tun dřevního odpadu, který je zpracováván v městské kompostárně.

„Na plaveckém stadionu se podařilo vyměnit vzduchotechniku pro dětský bazén a teplovzdušné jednotky, opravilo se cirkulační potrubí a hydroizolace vstupního schodiště. Kromě toho tu naši pracovníci opravili dětský bazén, kde jsou nyní nové obklady, osvětlení, podhledy i sprchy. Opravili i osvětlení v šatnách,“ vyjmenovala významné opravy mluvčí.

Na Lesním hřbitově letos městské služby opravily kamenné zdi, nainstalovaly nová vrata v urnovém háji a nechaly položit nový asfaltový povrch na cestu vedoucí k obřadní síni. „V městském sportovním areálu jsme pak během roku vybudovali odlehčovací plochy pro tréninky, udělali nové podlahy v části šaten a opravili jsme oplocení,“ doplnila Lenka Gareisová. V městském areálu v Sedláčkově ulici pak letos opravili střešní krytinu na jednom z objektů, v dalším pak nechali zrekonstruovat topení a rozvody vody, zateplit stropy, položit nové podlahy a rekonstruovat sociální zařízení. V dalších dvou budovách bylo třeba vyměnit osvětlení na chodbách. Kromě toho bylo třeba přistoupit k demolici staré požární nádrže a opravit oplocení areálu v ulici Na Spravedlnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

16:09 Litoměřice: Město získalo certifikát energetického managementu

Město Litoměřice včetně jeho příspěvkových organizací úspěšně dokončilo proces zavedení energetickéh…