Písek: Městské služby se v zimě postarají o více chodníků

23.09.2017 6:34

Chodníky nebo jejich části o celkové ploše 10 756 m2 ve 23 ulicích budou v zimě nad rámec plánu ošetřovat Městské služby Písek. Na svém poslední jednání o tom rozhodli píseční radní.

Písek: Městské služby se v zimě postarají o více chodníků
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„V zimním období probíhá údržba místních komunikací a přilehlých chodníků pro zajištění schůdnosti podle Plánu zimní údržby, který schválila rada města,“ vysvětluje místostarosta Jiří Hořánek. „Plán nepočítá se všemi chodníky, které v Písku jsou. Především proto, abychom vyhověli opakovaným žádostem obyvatelů některých lokalit, rozhodli jsme se rozsah této služby navýšit. Jde o rozumný kompromis mezi vynaloženými prostředky na úklid a posyp chodníků a zajištěním komfortu při pohybu po městě v zimě.“

Konkrétně se jedná o místa, která jsou frekventovanější a kam se snáze dostane technika. V  případě, že bude sněžit a mrznout, finanční částka na zimní údržbu tak ročně vzroste zhruba o 60 tisíc korun.

„Údržbu nově stanovených ploch budeme provádět nad rámec plánu. Nebudou se na ni tudíž vztahovat žádné časové limity. V praxi to znamená, že přednostně ošetříme komunikace a chodníky zahrnuté v Plánu zimní údržby a následně pak tyto nové plochy,“ dodává Josef Hrádek, jednatel Městských služeb Písek.

V současnosti se městské služby v zimě starají o 140 kilometrů vozovek a chodníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…