Písek: Na budoucí investice je připravena další část areálu Žižkových kasáren

17.10.2017 16:47

Plocha o rozloze asi 3,5 hektaru v jihozápadní části někdejších kasáren je vyklizena a připravena na další investice.

Písek: Na budoucí investice je připravena další část areálu Žižkových kasáren
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Z areálu bylo po demolici zchátralých budov odvezeno přes 50 tun suti a dalšího inertního materiálu. Ten je nyní tříděn a zpracováván k dalšímu využití na mezideponii v Oldřichově. Město za práce související s vyklizením prostoru zaplatí společnosti PB Scom s.r.o. zhruba 6,4 milionu korun bez DPH.

Svého času na místě zchátralých vojenských objektů soukromý investor sliboval stovky bytů a obchodní centrum. Nevydařený prodej měl soudní dohru. „Dnes je pozemek již opět v majetku města, a to se o něj také musí postarat. Napřed bylo potřeba provést demolice a místo vyklidit. V budoucnu zde plánujeme výstavbu všesportovní haly, kterou Písek potřebuje,“ nastiňuje místostarosta Josef Knot.

Prostor bývalých Žižkových kasáren v Písku je rozdělen na několik částí. V první z nich se již podařilo vybudovat moderní technologické centrum a sídlí tu také nová psychiatrická léčebna. Ve druhé je plánována zmíněná sportovní hala. „Třetí, severní část, je dosud předmětem soudního sporu města Písku se společností Žižkov center o platnost nájemní smlouvy,“ vysvětluje Václav Filip z odboru investic a rozvoje poněkud složitou situaci. „I v případě, že by město spor s nájemcem nevyhrálo, smlouva končí v červnu 2019. Pak bude nájemce povinen objekty, které nebyly prodány třetím osobám, vyklidit.“

S údržbou a oživením lokalit dříve využívaných armádou se potýká dodnes více či méně úspěšně celá řada českých měst. „Regenerace brownfieldů bývá obtížná hlavně pro komplikované nájemní, majetkové a vlastnické struktury. Problematické bývá i samotné vyklízení prostor, neboť není snadné zcela přesně odhadnout objem a složení materiálu určeného k odvozu a dalšímu zpracování,“ dodává Václav Filip.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …