Písek: Na jaře začne rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici Otakara Ševčíka a části Strakonické

18.01.2023 8:38 | Tisková zpráva

Na přelomu března a dubna by se mělo začít s rekonstrukcí vodovodu a kanalizace v části Strakonické ulice a také v ulici Otakara Ševčíka. V Strakonické ulici se město připojí ke společnosti EG.D, která tu letos bude obnovovat plynovod a přípojky.

Písek: Na jaře začne rekonstrukce vodovodu a kanalizace v ulici Otakara Ševčíka a části Strakonické
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Díky spojení obou akcí budou obyvatelé této ulice výkopovými pracemi omezeni jen jednou. Náklady na tuto akci by se měly pohybovat kolem 33 milionů korun bez daně, rekonstrukce vodohospodářské infrastruktury v ulici O. Ševčíka by měla vyjít podle předpokladů na zhruba 8,3 milionu korun. Vypsání výběrového řízení na obě akce schválila na svém lednovém jednání rada města.

„Doufáme, že se obě akce podaří vysoutěžit za nižší cenu, jako se nám to povedlo u jiných výběrových řízení na práce tohoto charakteru,“ řekla místostarostka Petra Trambová. 

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17816 lidí

V Strakonické ulici se bude vyměňovat potrubí v úseku dlouhém téměř 500 metrů. „Stavební práce budou probíhat v části Strakonické ulice, která vede rovnoběžně se silnicí I/139 na Strakonice. Kromě výměny vodohospodářské infrastruktury se počítá také s novým povrchem komunikace a chodníku,“ doplnila Petra Trambová.

Práce budou trvat zhruba sedm měsíců a budou rozděleny do etap. Obyvatelé ulice musejí počítat s tím, že budou mít kvůli výkopovým pracím dočasně omezen či znemožněn příjezd ke svým nemovitostem. Omezení se dotkne i linky MHD.

V Ševčíkově ulici se bude vyměňovat zhruba 100 metrů kanalizační stoky, která je poškozena, vodovod bude vyměněn v celém úseku. Zhotovitel také vymění přípojky vodovodu pro všechny objekty v ulici a přepojí kanalizační přípojky v úseku, kde bude nová kanalizační stoka.

„Součástí zakázky je i rekonstrukce povrchu vozovky a chodníků v celé délce ulice. Počítáme i s výsadbou nové zeleně u křižovatky s ulicemi Budovcova a Nádražní,“ doplnila místostarostka. Práce by měly trvat zhruba 18 týdnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…