Písek: Nový bazén bude pod lesnickou školou

15.08.2020 17:15

Nový bazén město postaví pod lesnickou školou a finanční limit pro jeho vybudování je 380 milionů korun bez DPH.

Písek: Nový bazén bude pod lesnickou školou
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

V ceně je zahrnut vnitřní plavecký bazén včetně venkovního areálu a wellness části, dodávka interiérů, vnitřního vybavení a parkoviště nad hřištěm s umělou trávou podle prováděcí projektové dokumentace zpracované společností PROJEKTIL ARCHITEKTI. Na svém čtvrtečním jednání o tom rozhodli zastupitelé. Zároveň zrušili své usnesení ze 4. dubna minulého roku, v němž pro stavbu aquaparku vybrali lokalitu bývalých Žižkových kasáren.

Anketa

Vážíte si Spojených států amerických coby klíčového spojence ČR?

9%
91%
hlasovalo: 36728 lidí

„Jsem moc ráda, že výstavba bazénu pod lesnickou školou byla schválena a zvedli pro ni ruku zastupitelé z větší části politického spektra,“ řekla starostka Eva Vanžurová a doplnila, že město má projektovou dokumentaci i stavební povolení, takže může okamžitě vypsat výběrové řízení. „Pokud vše poběží tak, jak má, může být do dvaceti měsíců od zahájení stavby hotovo a už v roce 2022 se Písečáci v novém bazénu vykoupou,“ dodala. Starý bazén zůstane po dobu stavby v provozu.

Podle projektu by měl pod lesnickou školou vyrůst energeticky úsporný objekt se dvěma nadzemními podlažími. Kapacita vnitřních prostor bude maximálně 280 návštěvníků a v přilehlém venkovním areálu až 460. Vodní plocha krytých bazénů bude 690 m2. Vedle pětadvacetimetrového plaveckého bazénu s osmi drahami zde bude dětský výukový bazén se skluzavkou, relaxační bazén s teplou slanou vodou a masážními tryskami, vířivka, Kneippův chodník a tobogán dlouhý 112 metrů s vlastním dojezdovým bazénkem.

„Ve wellness části bude saunový svět se čtyřmi různými saunami a ochlazovacím bazénkem venku na střeše. Ve venkovním areálu budou dva bazény. Kromě zábavního bazénu se skluzavkou a lezeckou stěnou tu bude i hluboký bazén se skokanským prknem a brouzdaliště pro děti. Návštěvníkům bude k dispozici nové parkoviště se 140 místy,“ uvedla místostarostka Petra Trambová.

O novém bazénu se v Písku začalo hovořit po ničivých povodních v roce 2002. Tehdy byl nyní již dosluhující plavecký areál postavený v 80. letech zatopen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…