Písek: Nový sběrný dvůr již slouží veřejnosti

05.12.2018 12:16

Na Václavském předměstí v Nezamyslově ulici byl otevřen nový sběrný dvůr. „Provozovatelem jsou Městské služby Písek.

Písek: Nový sběrný dvůr již slouží veřejnosti
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Občané města zde mohou odkládat například komunální odpad včetně jeho nebezpečných složek, objemný odpad, kovy i biologicky rozložitelný odpad. Nový sběrný dvůr je také místem zpětného odběru elektrozařízení,“ informuje Ivana Knettigová z odboru životního prostředí.

Sběrný dvůr vznikl úpravou areálu bývalého vojenského autoparku a nahradil sběrné místo, které donedávna fungovalo v nevyhovujícím záplavovém území u nové lávky Dagmar Šimkové. „Vysoutěžená cena stavby, včetně vybavení dvora velkoobjemovými kontejnery, činila 5,8 milionu korun bez DPH, městu se podařilo získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí, která pokryje 60 procent nákladů,“ říká Michal Fiedler z odboru investic a rozvoje.

Celková plocha dvora činí 1500 m2. Velikostí i výbavou má podobné parametry jako sběrný dvůr na Portyči. „Žádný jiný vhodný prostor pro tento účel se na Václavském předměstí nenachází, a protože předmětný pozemek nebyl na prodej, bude za něj město platit majiteli roční nájem,“ vysvětluje Václav Filip, vedoucí odboru investic a rozvoje.

Provozní doba v pracovní dny je vždy od 9 do 12 hodin a od 15 do 18 hodin (letní čas), resp. od 14 do 17 hodin (zimní čas). V sobotu je otevřeno dopoledne a v neděli odpoledne. Písečtí mají v současnosti k dispozici sedm sběrných dvorů. Přímo ve městě je 145 stanovišť na tříděný odpad a čtrnáct stanovišť podzemních kontejnerů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…