Písek: Obálka pomůže seniorům v tísni

29.07.2019 10:05

Písečtí senioři mají k dispozici nového pomocníka v nouzi. Je jím tzv. Seniorská obálka. Ta má zejména starým osamělým lidem pomoci v tísni při ohrožení života či zdraví.

Písek: Obálka pomůže seniorům v tísni
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Obsah obálky je vítanou nápovědou pro pracovníky složek Integrovaného záchranného systému. Poskytne jim důležité informace o tom, jaké léky senior užívá, jakými nemocemi či alergiemi trpí a nechybí ani kontakty na praktického lékaře a blízké osoby.

“Aby plnila svůj účel, tedy posloužila v okamžiku, kdy senior bude potřebovat rychlou pomoc, musí být obálka na viditelném místě v bytě. Nejlépe na vnitřní straně vchodových dveří nebo na dveřích ledničky. Z toho důvodu je obálka vybavena lepící páskou a magnetem,” upozorňuje Alexandra Zajíčková, vedoucí píseckého Senior Pointu. Podle Marka Slabého, ředitele krajské záchranné služby, ušetří údaje z obálky záchranářům drahocenný čas, který budou moci věnovat péči o pacienta.

Obálku si bude možné vyzvednout v Senior Pointu Písek od září. Zájemci si ji mohou také stáhnout ze sociálního portálu Jihočeského kraje zde.

Jihočeští senioři se poprvé mohli s projektem seznámit koncem minulého roku v rámci Kulatého stolu Prevence v seniorském věku v Českých Budějovicích. Nad Seniorskou obálkou, která jako projekt vznikala za účasti zástupců všech složek IZS, převzala záštitu hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…