Písek: Od víkendu si můžete zalyžovat, svah je opět v provozu

04.01.2020 20:37

Nadcházející víkend mohou Písečtí strávit na lyžařském svahu, a přitom nemusí jezdit nikam daleko na hory. Ski aréna na Hradišti je díky mrazivým nocím dostatečně zasněžená a vlek se tu rozjel 1. ledna.

Písek: Od víkendu si můžete zalyžovat, svah je opět v provozu
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Otevřeno je od 10 do 17 hodin, v pátek a v sobotu si lze užít i večerní lyžování od 18 do 21 hodin.

Přes 40 let starý lyžařský areál nechalo město zrekonstruovat za 14,4 milionu korun a slavnostně ho otevřelo vloni v lednu.  „V rámci úprav byl zhruba 230 metrů dlouhý svah rozšířen, k dispozici je nový vlek včetně odbavovacího systému i dětský pohyblivý koberec, sjezdovka je osvětlena a vybavena systémem umělého zasněžování včetně sněžných děl,“ rekapituluje Petr Matoušek z odboru investic a rozvoje.

Díky uvedené modernizaci vznikla v Písku nová zimní atraktivita. Jejím provozovatelem je společnost Ski Kory, s. r. o. Letos se v rozpočtu města počítá s vybudováním parkovacích míst v okolí svahu a také schodiště od staré úpravny. Pokud to dovolí počasí, mohlo by se zde lyžovat až do března. Informace o cenách, otevírací době i aktuální zprávy najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

13:05 Mladá Boleslav: Smíchovskou lávku dostalo město od Prahy bezúplatně

Smíchovská lávka, jejíž část loni Mladá Boleslav zachránila před sešrotováním, je nyní oficiálně maj…