Písek: Parkování na třech místech ve městě lze zaplatit mobilem

02.07.2022 8:36 | Tisková zpráva

Na třech parkovištích v centru města je možné zaplatit parkovné pomocí mobilní aplikace MPLA, kterou využívá i řada jiných měst.

Písek: Parkování na třech místech ve městě lze zaplatit mobilem
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Její výhodou je, že řidiči nemusejí hledat parkovací automat nebo drobné, navíc si mohou odkudkoli a kdykoli prodloužit dobu parkování. Tímto způsobem lze platit parkovné na Velkém a Alšově náměstí a v Jungmannově ulici. 

Aplikace je ke stažení v GooglePlay či AppStore. Při prvním použití aplikace je třeba uložit registrační značku vozidla a registrovat platební kartu. Při dalším použití již není třeba nic zadávat a uživatel zaplatí jen několika kliknutími. Případně lze jen naskenovat QR kód na parkovacím automatu a zaplatit webovou aplikací ZDE bez nutnosti stažení aplikace nebo registrace.
 
Služba MPLA je také integrována do aplikací Mapy.cz, Citymove a eParkomat. Jejím prostřednictvím můžete platit parkovné v několika desítkách českých měst, například v Praze, Příbrami, Pardubicích nebo Brně.
Informace o aplikace naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…