Písek: Plán vzdělávání na příští školní rok je hotov

20.06.2020 6:32

I přes všechna omezení v období koronavirové epidemie aktéři Místního akčního plánování rozvoje vzdělávání na Písecku (MAP) nezaháleli a společně dokončili aktualizaci strategického dokumentu MAP a akčního plánu MAP na školní rok 2020 – 2021. Ten na svém jednání 17. 6. 2020 schválil Řídící výbor MAP, jehož členy jsou jak zástupci jednotlivých pracovních skupin MAP, tak zástupci kraje, zřizovatelů škol, Agentury pro sociální začleňování a další.

Písek: Plán vzdělávání na příští školní rok je hotov
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Členové šesti pracovních skupin MAP se shodli na aktualizaci vize pro vzdělávání v regionu, na prioritních oblastech, kterými jsou udržení dostupnosti a zkvalitnění předškolního, základního, zájmového a neformálního vzdělávání. Společně se také domluvili na aktivitách, které budou naplňovat stanovená opatření a cíle vzdělávacího plánu pro příští školní rok,“ informuje Taťána Mládková, manažerka projektu MAP II Písecko. Schválený dokument je dostupný na stránkách realizátora projektu Svazku obcí regionu Písecko (ZDE).

Jednou z takových aktivit jsou například Strategické hry na podporu matematické gramotnosti. Ty budou ve spolupráci s DDM Písek nabízeny školám opět od října v Domě U Koulí v Písku. Dále se chystá pokračování čtenářských minifestivalů v městské knihovně, při nichž si skupinky žáků vzájemně představují a prezentují zajímavé a oblíbené knihy. Ve školkách se osvědčily čtenářské programy s Věrou Lukášovou. Začátkem října bude první vernisáž výtvarných prací dětí z mateřských škol na téma Písecko dětskou stopou. V listopadu jsou pak všichni zájemci zváni na první prezentaci Příběhů našich sousedů, kdy žáci 8. a 9. tříd ZŠ představí výstupy z mapování vzpomínek pamětníků. Celá akce bude mít další pokračování a je realizována ve spolupráci s organizací Post Bellum.

„K dalším akcím MAP patří také workshopy a semináře, ale hlavně vzájemné setkávání pedagogických pracovníků a žáků místních i mimopíseckých škol a školek, výměna informací a zkušeností, spolupráce na nových nápadech a námětech, a to nejen mezi školami, ale i mezi dalšími aktéry ve vzdělávání, jako jsou poradenská centra, neziskové organizace a další aktéři. Děkujeme všem za spolupráci, aktivní a pozitivní přístup, ochotu a nadšení,“ dodává Mládková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…