Písek: Podchod pod tratí v Preslově ulici po opravách opět slouží

01.12.2019 11:44

S týdenním předstihem a s úsporou 200 tisíc korun se podařilo dokončit opravy podchodu pod železniční tratí v Preslově ulici. Stavbu, která byla 29. listopadu zkolaudována, provedla Prima, a. s., za 3,2 milionu korun bez DPH, což je o 200 tisíc méně, než byla vysoutěžená cena.

Písek: Podchod pod tratí v Preslově ulici po opravách opět slouží
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„V průběhu stavby došlo k upřesnění rozsahu prací podle skutečnosti. Jednalo se především o změny, které bylo možné zjistit až po odbourání skrytých konstrukcí,“ vysvětluje Petr Matoušek z odboru investic a rozvoje.

Architektonický vzhled podchodu zůstal po úpravách stejný. Provedena byla výměna vyvrácené zdi za novou železobetonovou a drobné stavební úpravy. „Jsou zde nové nadezdívky, do kterých bylo ukotveno ocelové zábradlí. Opravena byla omítka a všechny zdi jsou opatřeny nátěrem proti sprejovým barvám. Pochozí plocha je ze zámkové dlažby a byly vyměněny odvodňovací žlaby. Vstup do pochodu z obou stran osvětluje několik lamp, z nichž některé byly vyměněné, nové svítidlo je uvnitř podchodu,“ upřesňuje Petr Matoušek.

Rekonstrukce probíhala v souběhu s výstavbou bezbariérové vlakové zastávky Písek Jih, kterou zde za 21 milionů korun na trati Tábor – Ražice budovala Správa železniční dopravní cesty. První vlak by tu měl zastavit v polovině prosince, kdy začne platit nový jízdní řád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…