Písek: Rekonstrukce Svatotrojické ulice se uskuteční ještě letos

10.02.2017 13:01

Rada města na svém zasedání schválila zadávací podmínky výběrového řízení na dodavatele veřejné zakázky Rekonstrukce ulice Svatotrojická.

Písek: Rekonstrukce Svatotrojické ulice se uskuteční ještě letos
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Součástí bude oprava povrchu i parteru vedle Kozlovny a výstavba nového chodníku, rekonstrukce a rozšíření navazujícího stávajícího parkoviště na Výstavišti, vybudování autobusového terminálu a instalace nabíjecí stanice pro nabíjení elektromobilů. Nová bude také technická infrastruktura využívající stávající sítě v místě stavby včetně úprav stávajících rozvodů a nová výsadba. Součástí stavby je rovněž elektronický parkovací systém a drobný městský mobiliář,“ popisuje místostarosta Josef Knot (TOP09).

„Navržené řešení parkovacích ploch v prostoru ulice Na Výstavišti vychází z podélné osy píseckého Výstaviště, kdy za pomoci tří ulic rovnoběžných s touto osou a na ní kolmých parkovacích stání dochází k optickému otevření průhledu celého území. Dvojice symetricky umístěných chodníků v těsné blízkosti obvodových komunikací podélnou osu kopíruje a propojuje pro pěší prostor Výstaviště s promenádou u řeky Otavy a Kamenným mostem. Na východním konci území u stávající řady vzrostlých lip je navržené doplňkové parkovací stání rovnoběžné s touto alejí, lemované chodníkem propojujícím, ale také zároveň uzavírajícím řešené území,“ vysvětluje vedoucí odboru investic a rozvoje Václav Filip.

V těsné blízkosti parkovacích stání na jižní straně Výstaviště u veřejných záchodů je vytvořen u obvodové pozemní komunikace záliv pro autobusový terminál na dva autobusy. Jeho umístění v bezprostřední návaznosti na systém chodníků lemujících parkovací stání umožňuje v kombinaci s nově navrženým chodníkem mezi Svatotrojickou ulicí a říční promenádou bezproblémové pěší propojení s historickou částí města.

Posledními změnami jsou nově vznikající parkovací stání v předpolí areálu Svatotrojického hřbitova a před restaurací Kozlovna. Pro ucelený dojem řešeného území je návrh doplněn výsadbou zeleně.

„Novým návrhem dojde k navýšení o 45 stání pro osobní automobily. Realizačně stavba potrvá asi tři měsíce, předpokládané dokončení je srpen letošního roku. Odhadovaná cena je 15,6 mil. Kč vč. DPH,“ dodává místostarosta.

V rámci rekonstrukce je navrženo:

ulice Svatotrojická: 7 parkovacích míst
ulice Na Výstavišti: 7 podélných stání
parking Výstaviště: 136 parkovacích míst + 7 parkovacích míst pro osoby ZTP + 4 místa pro motocykly (pro min. 8 motocyklů)
autobusový terminál: 2 odstavná stání pro autobusy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…