Písek: Rekonstrukce vodovodu v lokalitě Mírového náměstí začne dřív

18.05.2019 13:58

V Denisově ulici a na Mírovém náměstí na probíhající instalaci nového horkovodního potrubí naváže rekonstrukce veřejného vodovodu. Rada města udělila pro tuto akci výjimku z pravidel stanovujících postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Nedojde ke zbytečným prostojům a bude možné využít již realizované výkopy.

Písek: Rekonstrukce vodovodu v lokalitě Mírového náměstí začne dřív
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Nechtěli jsem prodlužovat už tak velmi omezenou dopravní obslužnost této lokality a s ní související dočasnou ztrátu parkovacích míst, kterou zdejší obyvatelé nepříjemně pociťují,“ vysvětluje místostarostka Petra Trambová. „Díky tomu, že výjimka byla schválena a výběrové řízení na zhotovitele proběhlo ve zkrácené lhůtě, avšak dle stanovených interních pravidel města, hotovo by mohlo být nejméně o dva měsíce dříve než při standardním postupu.“

Rekonstrukci vodovodu provede společnost STRABAG, a. s., za vysoutěženou cenu 2,6 milionu korun bez DPH. Práce by měly být zahájeny nejpozději začátkem června a potrvají pět týdnů.

„Stávající vodovod byl postavený v 60. letech minulého století. V současné době je již v havarijním stavu, který se projevuje častými poruchami,“ říká Roman Honzík, jednatel Vodárenské správy Písek, s. r. o.. „Během rekonstrukce bude staré litinové potrubí demontováno a nahrazeno novým z polyetylénu. Trasa i dimenze vodovodu zůstanou stejné. Součástí rekonstrukce bude také výměna napojení vodovodních přípojek.“

I když některé výkopy pro horkovod bude možné využít i pro rekonstrukci vodovodu, například v Denisově ulici, na Mírovém náměstí bude třeba provést výkop nový, a to na straně u bytových domů, neboť teplárenské sítě jsou vedeny jinudy. Výkop pro horkovod bude zasypán a upraven tak, aby komunikace zůstala i nadále jednosměrně průjezdná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

7:17 Turnov: Koupaliště začalo s čištěním a napouštěním bazénů

Koupaliště v areálu Maškovy zahrady se začalo chystat na devátou sezónu. Pokud půjde vše podle plánu…