Písek: Sdílená kola mají ve městě více než tři tisíce uživatelů

05.08.2023 7:04 | Tisková zpráva

Sdílená kola mají v Písku 3044 uživatelů. Ti od března do konce června uskutečnili 20 931 výpůjček, v meziročním srovnání to je o 56 procent více.

Písek: Sdílená kola mají ve městě více než tři tisíce uživatelů
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Lidé kola využívali zejména na krátké trasy, většina výpůjček byla do 15 minut, průměrná cesta měla 1,44 km. Za sledované období ujeli na stovce kol, která jsou v ulicích města k dispozici, celkem 30 162 km. Vyplývá to ze statistiky společnosti nextbike Czech republic, která službu sdílených kol pro město zajišťuje.

Anketa

Věříte, že existují mimozemšťané?

67%
hlasovalo: 6155 lidí

V březnu uživatelé uskutečnili přes 4000 výpůjček, v červnu to bylo už přes 6600. Ze sledovaných týdnů byly bicykly nejčastěji v provozu od 12. do 18. června, kdy bylo zaznamenáno 1580 výpůjček. Dnem, kdy lidé sdílená kola využívali nejvíc, byl zatím 9. červen, kdy bylo 299 výpůjček. Nejoblíbenějším dnem pro jízdu na sdíleném kole byl pátek (3579 výpůjček).

Většina lidí jela jen krátkou trasu, do 15 minut kolo vrátilo 92,2 procenta uživatelů, 5,2 procenta jich jelo 15 až 30 minut a 1,6 procenta uživatelů si kolo půjčila na více než hodinu. Nejčastěji lidé na sdílených kolech jezdili na trase mezi Čechovou ulicí a hlavním nádražím, dále mezi stanicemi Dobešice ubytovna a Průmyslová, Zátavské nábřeží (stojany) a Kamenný most.

K nejvyužívanějším stanicím patří ta u Kamenného mostu, následuje ji stanice u plaveckého bazénu, nákupního centra Galerie a u Lidlu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…