Písek: Spolupráce Písku a Pirny završena výsadbou stromů

08.06.2021 9:15

Města Písek a Pirna korunovala svoji tříletou spolupráci letos na jaře výsadbou stromů. Stromky prunus sargentii byly vysazeny na ZŠ J. K. Tyla v Písku a prunus serrulata na základní škole Graupa v Pirně.

Písek: Spolupráce Písku a Pirny završena výsadbou stromů
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Japonské okrasné třešně zkrášlují školní zahrady v obou městech a symbolizují nově vzniklé partnerství.

Anketa

Je potřeba, aby lidé, kteří jsou očkovaní a vracejí se ze zahraničí, podstupovali testy na covid-19?

70%
23%
hlasovalo: 5766 lidí

V rámci partnerství v oblasti ochrany klimatu v projektu BEACON se obce navzájem i jedna od druhé poučily a zabývaly se širokým spektrem témat souvisejících s ochranou klimatu – od přístupů k úspěšnému zapojení občanů až po rozvoj použitelných konceptů inteligentních měst a mobility. Představily také příklady osvědčených postupů, které sloužily jako inspirace a podnět k pokroku v ochraně klimatu.

Oficiální konec projektového partnerství se blíží, ale spolupráce bude pokračovat. Dle potřeby měst se mohou konat osobní tematická setkání nebo videokonference, výměna informací se bude týkat konkrétních projektů a témat. Navíc je město Písek přizváno k účasti na pravidelném každoročním setkání manažerů ochrany klimatu a zástupců partnerských měst Pirna, Reutlingen, Baienfurt a Remscheid od podzimu 2021.

Mezinárodní projekt Beacon je zaměřen na trvale udržitelný rozvoj, zvyšování povědomí o nutnosti ochrany klimatu, snižování emisí a spotřeby energie a na spolupráci a sdílení informací k podpoře efektivní národní klimatické politiky ve státech Evropské unie a podpoře evropské integrace. Na tři roky spojil 34 měst a 55 škol ze sedmi evropských zemí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…