Písek: Sportovní stezka Na Americe bude delší a přibudou nové prvky

28.07.2017 17:33

Nové možnosti vyžití a relaxace v příměstském lese by obyvatelům Písku i jeho návštěvníkům měla poskytnout obnovená sportovní stezka Na Americe. Obnovu za bezmála milion korun provádí firma Green Engineering s.r.o. Hotovo by mělo být do 15. srpna.

Písek: Sportovní stezka Na Americe bude delší a přibudou nové prvky
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Odbor životního prostředí podal v loňském roce žádost o dotaci ze Státního zemědělského intervenčního fondu na rekonstrukci této mezi obyvateli Písku oblíbené a hojně navštěvované stezky, která však byla již v nevyhovujícím stavu,“ říká Eva Vanžurová, starostka města. Žádost o dotaci byla maximálně úspěšná. Městu se podařilo získat celou částku na kompletní obnovu stezky a současně její prodloužení o 320 metrů.

„V úseku dlouhém 1,4 kilometru budou vyměněny stávající technicky nevyhovující sportovní prvky a dojde k instalaci několika nových. Na stezce, která je vedena v původní trase lesních cest a pěšin přírodního parku Písecké hory, je navrženo celkem 25 stanovišť s fitness prvky a mobiliářem, včetně informačních tabulí. Typově zůstane několik stávajících prvků zachováno, jen v novém technickém provedení. Hlavním materiálem je dřevo, v některých případech doplněné kovem. Na devíti stanovištích budou cvičební prvky vhodné pro seniory,“ informuje  Miloslav Šatra, vedoucí odboru životního prostředí.
Sportovní stezka Na Americe vede po lesních cestách a také prodloužení navazuje na stávající trasu. Její obnovou budou posíleny mimoprodukční funkce lesa v této příměstské lokalitě, a to bez negativního vlivu na ekosystém.
„Věříme, že obnovená stezka přiláká nejen sportovně založené Písečany, ale cestu sem najdou také rodiny s dětmi a senioři, aby v krásném prostředí Píseckých hor trávili aktivně a zdravě volný čas,“ dodává starostka.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…