Písek: Svateb na písecké matrice loni opět přibylo

13.01.2023 13:07 | Tisková zpráva

Minulý rok bylo na písecké matrice uzavřeno 143 manželství, to je o 14 více než v roce 2021 a o 25 více než v roce 2020. Nejčastěji si snoubenci řekli „ano“ v obřadní síni písecké radnice, kterou zvolilo 58 párů. V kostele sňatek uzavřelo 20 novomanželů.

Písek: Svateb na písecké matrice loni opět přibylo
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Svatby se konaly také v penzionech U Malířských, U Báby Lišků, na statku v Ořechovém Dvoře, v resortu Golf v Kestřanech. Snoubenci pro svůj velký den volili ale i méně obvyklá místa. „Jeden pár uzavřel manželství u rybníka v Malčicích, jiný u rybníka v Kožlí a další pár uzavřel netradičně manželství na vyhlídce nad řekou Vltavou v katastru obce Slabčice, část Písecká Smoleč,“ prozradila matrikářka Jana Hesounová.

Půvabné Písečanky očarovaly nejednoho cizince a sympatičtí muži zas neváhali požádat o ruku milou cizinku. A tak k oltáři kráčela jedna Finka, Malajsijka, Mongolka, Němka, Slovenka i Ukrajinka.  Ženichy – cizince – zastupovali tři Němci, dva Francouzi, jeden Pákistánec, Polák, Slovák i Ukrajinec.

Většina obřadů probíhá v klasickém duchu, každý rok ale matrikářky zažijí i svatby pojaté trochu netradičně nebo doplněné o originální okamžiky nebo prvky. „Minulý rok si jeden pár zvolil velmi originální doručení snubních prstýnků. Ženichovi a nevěstě je donesla sova pálená jménem Štěpánek,“ dodala matrikářka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…