Písek: Třetí etapa regenerace sídliště Jih je hotova

14.12.2018 18:15

Slavnostním otevřením dokončené stavby byla 13. prosince 2018 po dvouleté přípravě a šesti měsících výstavby završena třetí etapa regenerace sídliště Jih v Písku. Investiční akci za téměř 12 milionů korun včetně DPH provedla společnost Eurovia CS, a. s.

Písek: Třetí etapa regenerace sídliště Jih je hotova
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„V prostoru vymezeném ulicemi Truhlářská a Smrkovická jsou opraveny chodníky, veřejné osvětlení i komunikace. Došlo rovněž k překládce některých inženýrských sítí, odvodnění ploch a částečné obnově zeleně. Na jaře příštího roku bude provedena výsadba stromů a osetí ploch travním semenem. Na konci Truhlářské ulice bylo vybudováno malé obratiště pro osobní vozidla, díky kterému bude zajištěn bezpečnější provoz. Chodníky jsou vybaveny bezbariérovými přístupy a upraveny byly i nájezdy do garáží,“ informuje Jan Venclík z odboru investic a rozvoje.

„Obyvatelé zmíněné lokality mají za sebou jistě náročné období a zaslouží si poděkování za trpělivost a toleranci. Ze strany města byla maximální snaha o to, aby práce na regeneraci sídliště probíhaly v souladu s harmonogramem prací souvisejících s výměnou teplovodního potrubí, které zde prováděla písecká teplárna,“ říká starostka Eva Vanžurová a dodává: „Věříme, že výsledek přispěje k příjemnějšímu životu na tomto sídlišti.“.

Jihovýchodní a centrální část sídliště Jih byla zvelebena ve dvou předcházejících etapách regenerace v letech 2013 a 2014. „Místní hodnotili příznivě například odstranění výškových rozdílů na komunikacích pro pěší a cyklisty. Spokojeni byli také s doplněním lamp veřejného osvětlení v místech, kde světla dosud nebyla nebo byla již nefunkční. Stav vnitrobloků panelového sídliště esteticky pozvedly terénní úpravy a doplnění zeleně i mobiliáře,“ doplňuje Jan Venclík.  Město investovalo do regenerace sídliště v obou předchozích etapách zhruba 15 milionů korun s DPH, část nákladů pokryla dotace z Ministerstva pro místní rozvoj ČR.

Také pro výše uvedenou třetí etapu město požádalo o příspěvek ze Státního fondu rozvoje bydlení. Každé z realizací předcházela anketa mezi obyvateli. Na základě jejich podnětů byl například navýšen počet laviček a odpadkových košů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…