Písek: Ulici Karla Čapka pod píseckou nemocnicí čeká rekonstrukce

22.07.2018 17:03

Město v těchto dnech zahájí zadávací řízení veřejné zakázky na rekonstrukci ulice Karla Čapka. Na svém červencovém jednání o tom rozhodli písečtí radní.

Písek: Ulici Karla Čapka pod píseckou nemocnicí čeká rekonstrukce
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Cílem rekonstrukce je zlepšení funkčních ploch a navýšení kapacity parkovacích stání v ulici Karla Čapka. Upraven bude úsek vedoucí podél areálu nemocnice od křižovatky s ulici U Obory po manipulační plochy hromadných garáží,“ informuje místostarosta Josef Knot.

Vedle nových kolmých i podélných parkovacích stání při okrajích komunikace počítá projekt také s umístěním podzemních kontejnerů na tříděný odpad, a to v těsné blízkosti křižovatky s Preslovou ulicí. Opraveny budou také manipulační plochy před garážemi v jižní části řešeného území. V rámci této rekonstrukce budou ještě navrženy parkovací plochy pro vozidla obyvatel bytového domu čp. 1, 3 a 5. Díky rozšíření komunikace bude zajištěn bezpečnější výjezd vozů záchranné služby z areálu nemocnice.

„Předpokládané náklady činí 9,2 milionu korun bez DPH. Pokud vše půjde podle plánu, smlouva s vybraným dodavatelem by mohla být podepsána ještě v létě a na podzim by se mělo začít stavět. Rekonstrukce potrvá zhruba pět měsíců, tedy do února příštího roku,“ říká Václav Filip z odboru rozvoje a investic.

Lokalita u nemocnice se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst. Chybí rezidentům, návštěvníkům nemocnice i dalších krajských organizací, které se nacházejí poblíž. Vloni v září město představilo veřejnosti Studii nástupních prostor nemocnice Písek, kterou zpracoval architekt Vladimír Krajíc.

„Úpravou ulice Karla Čapka chceme odstartovat celkovou revitalizaci tohoto území,“ představuje plány místostarosta. „Mezi Budějovickou ulicí a nemocnicí bude vybudováno dvouúrovňové parkoviště. Ve spodní části s téměř šedesátkou míst, která by sloužila pro návštěvníky centra města i nemocnice. Kapacitu horní části, zhruba dalších šedesát míst, by využívala nemocnice a Domov Světlo. V lokalitě tak vznikne nový plnohodnotný městský prostor s mobiliářem a upravenou zelení. Podařilo se nám domluvit s Jihočeským krajem, že bude spoluinvestorem a zaplatí zhruba polovinu nákladů.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…