Písek: Ve městě se po letech bude opět lyžovat

03.01.2019 19:48

Rada města na svém posledním loňském zasedání schválila nového provozovatele lyžařského svahu na Hradišti. Výběrové řízení vyhrála společnost SKI KORY, s. r. o, která městu bude za pozemek včetně veškerého technologického vybavení platit roční nájem 25 tisíc korun (bez DPH).

Písek: Ve městě se po letech bude opět lyžovat
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Lyžařský areál je nově zrekonstruován a vybaven. Rekonstrukce podle projektu firmy SNOWPLAN, s. r. o. trvala dva měsíce. Provedla ji společnost Metrostav a. s. za vysoutěženou cenu 14,4 milionu korun bez DPH. Lyžařský svah byl rozšířen, k dispozici je nový vlek včetně odbavovacího systému, sjezdovka je osvětlena a vybavena systémem umělého zasněžování včetně sněžných děl,“ informuje Petr Matoušek z odboru investic a rozvoje.

Přes 40 let starý areál, který svého času využili i filmaři pro jednu epizodu z filmu Diskopříběh, byl díky umělé sjezdovce na jihu Čech výjimečný. Veřejnost si tu však už dlouho nezalyžovala a zhruba 230 metrů dlouhý svah využíval pouze místní lyžařský klub, který místo v mezích možností udržoval pro své potřeby v provozu.

Sněžná děla se už rozjela

„Díky modernizaci vznikla v Písku nová zimní atraktivita. Letos bychom ještě rádi rozšířili parkovací plochy u svahu a upravili schodiště, které sem vede od staré úpravny vody,“ nastiňuje nejbližší plány místostarostka Petra Trambová.

Slavnostní otevření lyžařského svahu pro veřejnost se koná 9. ledna 2019 v 16 hodin odpoledne. Od 16:30 až do 19 hodin si zde mohou děti i dospělí užít večerní lyžování zdarma. Samozřejmě záleží na tom, zda potrvá vhodné počasí pro zasněžování sjezdovky, jako je to nynější. Sněžná děla se rozjela včera v noci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…