Písek: Veřejné setkání k participativnímu rozpočtu bude 25. června

13.06.2020 19:53

Srdečně zveme všechny zájemce o participativní rozpočtování na druhé veřejné setkání k projektu „Počítáme s vámi“, které se uskuteční 25. 6. 2020 v 18 hodin v Městské knihovně Písek.

Písek: Veřejné setkání k participativnímu rozpočtu bude 25. června
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

O programu setkání informuje místostarostka a koordinátorka projektu Petra Trambová: „Chceme pozvat autory všech dosud podaných návrhů a probrat s nimi všechny potřebné náležitosti a poradit jim, jaké údaje doplnit či je upozornit na případné chyby. Občanům, kteří o to budou mít zájem, ukážeme, jak podat projekt nebo hlasovat. Na místě pro tento účel připravíme počítače. Taktéž zde bude možná registrace s potvrzením totožnosti, což jsou nezbytné předpoklady k aktivní účasti na participativním rozpočtování. V takovém případě doporučujeme vzít si s sebou občanský průkaz. Veřejné setkání bude pro nás rovněž příležitostí k vyslechnutí si komentářů a připomínek k dosavadnímu fungování projektu Počítáme s vámi.“

Občané Písku letos rozhodují o využití pěti milionů korun z rozpočtu města. Na stránkách www.paropisek.cz se o jejich podporu nyní uchází 15 návrhů. Vzhledem k nouzovému stavu město muselo upravit harmonogram jednotlivých kroků participativního rozpočtování. Návrhy lze podávat do poloviny srpna a podporu jim je možné vyjadřovat do konce srpna. „Příslušné odbory městského úřadu do 30. září vyhodnotí proveditelnost podpořených návrhů. Proveditelné projekty pak postoupí k závěrečnému hlasování, které proběhne od 1. října do 15. listopadu. Vítězné projekty budou slavnostně vyhlášeny v prosinci 2020 a v příštím roce se budou realizovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…