Písek: Vorařskou tradici připomíná vorová tabule před kulturním domem

22.06.2023 13:05 | Tisková zpráva

Na prostranství před zahradou kulturního domu vyrostl v závěru května vor, přesněji 12 metrů dlouhá vorová tabule, kterou postavili lidé ze spolku Vltavan Purkarec.

Písek: Vorařskou tradici připomíná vorová tabule před kulturním domem
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Oloupali klády, vyřezali vesla a další potřebné části, v rámci městské slavnosti ji sestavili a předali městu Písek. Vorovou tabuli od spolku převzali starosta Michal Čapek s místostarosty Petrou Trambovou a Josefem Soumarem.

písek

Vorová tabule bude na místě jeden rok a bude připomínat vorařskou tradici, která je spjata nejen s řekou Otavou. V závěru minulého roku byla dokonce tradice spojená se stavbou vorů a jejich plavením zapsána na seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO.

Program zaměřený na vorařské řemeslo, který byl součástí městské slavnosti, a instalaci voru zajistilo uskupení Aktivní Písek. Lidé v blízkosti voru mohli prohlédnout výstavu fotografií, věnovaných voroplavbě nebo si poslechnout vyprávění pamětníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

20:27 Hustopeče: Den plný koní, dětí, náročné práce i oslavy

Jízdárny Centra volného času Pavučina se otevřely veřejnosti a místní ošetřovatelé i svěřenci předve…