Písek: Žižkovy kasárny - Zastupitelé budou vybírat z pěti návrhů

27.02.2019 15:03

Písečtí zastupitelé budou na svém mimořádném jednání v dubnu rozhodovat o tom, podle jakého z pěti návrhů se začne projektovat nová městská čtvrť se sportovní halou v místě po bývalých Žižkových kasárnách.

Písek: Žižkovy kasárny - Zastupitelé budou vybírat z pěti návrhů
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Rada města na svém včerejším zasedání zrušila své původní usnesení ze září 2018, kde doporučovala k posouzení pouze dva návrhy vybrané komisí, jíž předsedal architekt Josef Pleskot.

„Na únorovém jednání zastupitelstva byla starostka města pověřena svoláním mimořádného zasedání zastupitelstva města za účelem výběru jediného zpracovatele,“ informuje místostarostka Petra Trambová. „Revokací původního usnesení mají zastupitelé možnost vybírat ze všech pěti dodaných návrhů. Chceme také znát stanovisko komise pro urbanismus a architekturu a dopravní komise.“

Na Pražském předměstí by měla vzniknout nová plnohodnotná čtvrť se sportovní halou, byty, administrativní zástavbou, komunikacemi, včetně nového dopravního napojení a plochami veřejné zeleně. Proto by podle místostarostky nebylo dobré rozhodování uspěchat. V tom je zajedno i s většinou zastupitelů.

Veřejnost měla možnost se se všemi návrhy seznámit letos v lednu, kdy byly představeny za účasti jejich autorů. Do posledního místa zaplněná velká zasedací místnost městského úřadu dokazovala, že se o projekt Písečané zajímají.

„Osobně upřednostňuji, vedle kvalitního dopravního řešení, návrhy pamatující na dostatečnou kapacitu ploch veřejné zeleně pro klidovou zónu, sport a relaxaci v okolí víceúčelové sportovní haly. Toto doplnění zelených veřejných ploch platí i pro lokalitu, kde už nyní funguje psychiatrická nemocnice, a kde by se měla v budoucnu realizovat nová bytová i administrativní zástavba. Místo je v těsné blízkosti velmi rušné, dopravně vytížené, komunikace. Pro kvalitní urbánní řešení je proto nezbytné počítat s odhlučněním a zklidněním celého bývalého kasárenského území,“ dodává městský architekt Josef Zábranský.

Jednotlivé návrhy si až do 4. dubna můžete prohlédnout na webových stránkách města Písek ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…