Písek chystá třetí ročník participativního rozpočtu

20.02.2023 12:14 | Tisková zpráva

Obyvatelé Písku se budou už potřetí moci zapojit do participativního rozpočtu města (PARO). Budou mít opět možnost předkládat návrhy projektů, kterými by chtěli zlepšit nebo oživit veřejný prostor, a rozhodovat o tom, který z nich se bude realizovat. Stejně jako v minulém ročníku na ně budou vyhrazeny tři miliony korun. „Novou výzvu k předkládání projektů vyhlásíme v dubnu, samotná realizace vítězných projektů připadne na příští rok,“ řekl místostarosta Josef Soumar.

Písek chystá třetí ročník participativního rozpočtu
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

V současné době se pracuje na aktualizaci pravidel a přípravě samotného vyhlášení nové výzvy pro předkládání projektů. „Přípravy dalšího ročníku participativního rozpočtu se ujala nová pracovní skupina složená z pracovníků městského úřadu, členů rady města a zastupitelstva. Vyhlášení třetího ročníku PARO by měla schválit rada města na svém březnovém jednání,“ doplnil místostarosta.

První ročník participativního rozpočtu se v Písku konal v roce 2020, občané do něj přihlásili28 projektů, z nichž se deset dostalo do finále a devět z nich získalo dostatečnou podporu veřejnosti. Druhá výzva PARO byla vyhlášena v následujícím roce a projekty se dokončovaly v roce 2022. Obyvatelé města do něj přihlásili 15 projektů, sedm postoupilo do finále a tři návrhy se realizovaly. Na první ročník bylo vyčleněno pět milionů korun, pro druhý pak miliony tři. Ani v jednom ročníku nedosáhla celková hodnota vítězných projektů alokované částky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravilo konferenci o prevenci rizikového chování

13:05 Ústí nad Labem: Město připravilo konferenci o prevenci rizikového chování

Několik desítek zástupců školských zařízení, sociálních služeb a samospráv projednalo nové trendy v …