Písek plánuje pořídit taxík pro své seniory

16.05.2018 13:02

Novou službu v novém roce zřejmě bude mít připravenu město Písek pro své seniory a zdravotně hendikepované obyvatele. K lékaři, na úřady či na nákupy by se mohli dostat pohodlně a levně taxíkem. Myšlenka získala podporu radních, kteří na svém květnovém zasedání schválili zapojení města do projektu Taxík Maxík.

Písek plánuje pořídit taxík pro své seniory
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Půjde o speciální přepravní službu, jejímž provozovatelem by mělo být Městské středisko sociálních služeb Písek, což je příspěvková organizace města,“ přibližuje plány starostka Eva Vanžurová, která v této věci učinila první kroky. „Požádali jsme o účast v projektu Taxík Maxík Nadace Charty 77 a Senzačních seniorů ve spolupráci se společností Česká lékárna Holding. Cílem projektu je zvýšit komfort dopravy pro hůře pohyblivé osoby starší 70 let a lidi s postižením, kteří jsou často odkázáni na pomoc druhých při vyřizování běžných pochůzek po městě. Ze zdravotních důvodů si obvykle netroufají cestovat ani veřejnou dopravou. Prohlubuje se tak jejich izolace a osamění a omezuje soběstačnost. Proto máme velký zájem tuto službu našim seniorům poskytnout.“ 

Taxík Maxík už některá města nebo organizace provozují. Například v Benešově se jím za prvních čtrnáct dní svezlo 36 seniorů. Většinou jej využili na cestu k lékaři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…