V době svého zrodu lokální venkovská akce, bez větších ambicí, se po letech stává vyhledávanou událostí, jejíž pověst již dávno překročila hranice regionu. „Myslím, že můžeme být spokojeni. S návštěvností, skvělým počasím i celým průběhem akce, která se obešla bez jakýchkoli komplikací,“ uvedl starosta Pištína Jaroslav Havel.
Oblíbená venkovská kulinářská přehlídka „Vaříme, pečeme a smažíme z regionálních potravin a seznamujeme se s jejich vznikem“, oceněná v roce 2016 hejtmanem Jihočeského kraje v rámci regionálního kola soutěže Vesnice roku jako úspěšně realizovaný kulturně-společenský projekt, zvyšuje svůj kredit také jako jedna z významných akcí zaměřených na propagaci pěstitelů, producentů a zpracovatelů kvalitních tuzemských potravin.
„Zkvalitňování nabídky a zvyšování úrovně odborného i doprovodného programu je samozřejmě možné díky podpoře Jihočeského kraje, Celostátní sítě pro venkov, Jihočeské centrály cestovního ruchu, Místní akční skupiny Rozkvět a dalších institucí a organizací, z nichž některé se zde i přímo prezentují. Neocenitelná je ovšem práce místních spolků a všech dobrovolníků, kteří program spoluvytvářejí, organizují a zajišťují,“ zdůraznil starosta.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV