Plavby Olomouc odhalily na festivalu novinku

26.08.2020 7:35

V sobotu proběhl v olomouckém přístavišti na Nových Sadech už pátý ročník festivalu Řeka má duši. I tentokrát přilákal nejrůznější věkové kategorie, kterým nabídl bohatý program v podobě hudebních kapel, workshopů pro děti i netradičního degustačního zážitku spojeného s plavbou.

Plavby Olomouc odhalily na festivalu novinku
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Plavby Olomouc na festivalu představily i novinku – OLOloď Kordulku, která prošla zásadní renovací a po dlouhé době bude brázdit řeku Moravu se stávající lodí Marií Terezií.

Loď získala salonek, cateringové stoly i toaletu. Nyní je variabilní jak pro veřejné plavby, tak pro plavby soukromé – dokonce s malým tanečním parketem v přední části lodi. Plavby tak stejně jako na Marii Terezii mohou probíhat celoročně.

„Chtěl jsem, aby obě lodě, co se týče kvality, byly na stejné úrovni. Rozhodl jsem se proto využít koronové doby, kdy bylo plaveb mnohonásobně méně, a vrhnul jsem se do rekonstrukce. Jsem nadšený z ohlasů veřejnosti,“ uvádí organizátor plaveb Šimon Pelikán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…