Plzeň 3: Centrální obvod přispěl organizaci Centrum Hájek na nákup speciální rehabilitační židle

20.11.2019 10:13

Na speciální rehabilitační židli pro handicapované děti organizace Centrum Hájek, z. ú., které nemohou sedět na běžných židlích ve školce či škole jako jejich zdraví kamarádi, přispěl finančním darem plzeňský centrální obvod.

Plzeň 3: Centrální obvod přispěl organizaci Centrum Hájek na nákup speciální rehabilitační židle
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Speciální židli předal I. místostarosta MO Plzeň 3 Petr Baloun a místostarosta Ondřej Ženíšek.

Denní stacionář Centrum Hájek pomáhá handicapovaným dětem ve věku od 1 do 15 let s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením. Děti mají většinou nejtěžší, tedy III. – IV. stupeň postižení a denní péče je pro jejich rodiče velmi náročná. Proto se jim stacionář snaží pomáhat a pečuje o děti v době, kdy jsou v zaměstnání. 

Ve stacionáři se handicapované děti učí větší samostatnosti, lépe se dorozumívat, ale hlavně denně rehabilitují a posilují. Na Plzeňsku je toto zařízení ojedinělé. Toto zařízení navštěvují nejenom děti z Plzně, ale i z obcí celého Plzeňského kraje.

Finanční prostředky, které poskytl plzeňský centrální obvod, byly použity na nákup sedacího systému – židle LECKEY, který je nezbytnou součástí každého dne až 20 klientů tohoto centra, kterým je poskytována péče a jsou odkázáni na tyto aktivní sedací systémy. Umožňují s nimi efektivně pracovat a rozvíjet jejich kognitivní schopnosti a dovednosti v rámci ergoterapie, speciální pedagogiky, výtvarných činností, muzikoterapie a dalších aktivit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…