Plzeň 3: Dopravní výuka v mateřinkách pokračuje i letos

21.02.2019 8:38

Dopravní výchova patří mezi nejdůležitější oblasti v bezpečnosti silničního provozu u dětí. Proto plzeňský centrální obvod ve spolupráci s Městskou policií, Policie České republiky, Autoklubem a BESIPem, stejně jako v předchozích letech, pořádá pro předškoláky z mateřských škol na svém území dopravní výuku.

Plzeň 3: Dopravní výuka v mateřinkách pokračuje i letos
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

„Na základě zkušeností z minulých let a také velkého úspěchu této akce jsme se rozhodli pokračovat v dopravní výuce pro předškoláky ve všech obvodních mateřských školách. Výuka se skládá z teoretické části, poté následuje praktická část, kdy děti zúročí nabyté znalosti na dopravním hřišti a provozu“, informuje Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

V letošním roce bude akce, stejně jako v letech minulých, ukončena velkým finále dopravní výuky na dětském hřišti, ve kterém si děti ověří poznatky získané touto výukou. Pokud dítě řádně splní zadané úkoly a bude je mít zapsány ve své kartě, dostane na závěr, kromě malé pozornosti, i vlastní „dětský řidičák“. Vše bude probíhat na 33. ZŠ ve Skvrňanech 21., 23. a 28. května a dále pak 4. a 6. června vždy od devíti hodin dopoledne za asistence Městské policie Plzeň, Policie České republiky, Autoklubu Plzeň a plzeňského BESIPu. Programu by se mělo zúčastnit na 450 dětí.

„Záleží nám na bezpečnosti našich dětí, a proto podporujeme aktivity, které vedou ke zvýšení jejich bezpečnosti na ulicích. Je to jedna z našich priorit. Touto akcí také chceme dětem ukázat, že policista a strážník není jejich nepřítel, jak někdy slýchávají, ale především pomocník a kamarád. Chtěl bych tímto poděkovat partnerům z řad Městské policie, PČR, Autoklubu a BESIPu za jejich spolupráci“, doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu, který spolu s místostarostou obvodu navštívili výuku ve 49. MŠ v Puškinově ulici a osobně si ji vyzkoušeli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…