Plzeň 3: Na Borech proběhla kontrola dodržování povinností majitelů psů

09.11.2017 20:30

V úterý 7. listopadu mohli občané při venčení svých psích miláčků potkat hlídku městské policie, která se zajímala o dodržování povinností majitele psů. Právě totiž probíhala kontrola zaměřená na tuto problematiku, kterou uspořádala Městská policie Plzeň, obvodní služebna Bory. Hlídky doprovázel místostarosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka a člen rady městského obvodu Petr Marek.

Plzeň 3: Na Borech proběhla kontrola dodržování povinností majitelů psů
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Strážníky především zajímalo, zda je zvíře očipované nebo vybavené známkou, ale také zda majitelé po svých psech také řádně uklízí. V příslušné databázi pak následně bylo ověřováno, jestli je pes přihlášen a majitel zaplatil příslušný poplatek.

„Během této akce, která trvala dvě hodiny, byla provedena kontrola v několika lokalitách. Bylo zkontrolováno celkem 27 průvodců, z nichž třem bylo domluveno za volné pobíhání psů, jeden byl napomenut za psa bez vodítka a jedním průvodcem se bude zabývat správní orgán, neboť neměl svého psa řádně přihlášeného“, prozradil místostarosta David Procházka.

„Drtivá většina „pejskařů“ měla vše v pořádku a jako poděkování od obvodu obdrželi praktický dárek v podobě zásobníku na sbírání psích exkrementů“, dodal radní Petr Marek.

Kontroly psů a jejich doprovodu budou i nadále pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…