Plzeň 3: Občané rozhodli, osadní výbory nevzniknou

16.01.2023 18:35 | Tisková zpráva

Osadní výbory v částech MO Plzeň 3 Radobyčice a Valcha se zřizovat nebudou. Rozhodla o tom anketa mezi obyvateli. Ta se konala současně s volbami prezidenta republiky.

Plzeň 3: Občané rozhodli, osadní výbory nevzniknou
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Pro zřízení osadního výboru v Radobyčicích se vyjádřilo pouze 27,6 procent oprávněných voličů. Potřeba by ale byl nadpoloviční počet hlasů všech oprávněných voličů. Právo hlasovat využilo při volební účasti 76,86 procent u prezidentských voleb pouze 53,6 procent voličů u ankety.

Osadnímu výboru na Valše dalo svůj hlas 28,3 procenta oprávněných voličů. Právo hlasovat zde využilo z volební účasti 75,12 procent jen 50,6 procent oprávněných voličů.

Finanční částka, dříve využitá pro osadní výbory, půjde přímo na rozvoj daných lokalit, bude jedenkrát navýšena a použita podle přání místních občanů.

Anketa byla vyhodnocena za účasti dvou členů vedení MO Plzeň 3 a zástupců obou opozičních subjektů, tedy hnutí PRO Plzeň a koalice SPOLU. Přítomen byl i vedoucí Odboru Vnitřních věcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.