Plzeň 3: Okresní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů

12.05.2018 7:34

Pod záštitou starosty MO Plzeň 3 Radislava Neubauera se uskutečnilo v areálu 33. ZŠ ve Skvrňanech okresní kolo „Dopravní soutěže mladých cyklistů“. Počasí mladým cyklistům tentokrát přálo. Jednotlivými disciplínami byly test znalostí z pravidel silničního provozu, jízda po dopravním hřišti dle pravidel, jízda zručnosti na kole, práce s mapou a zásady poskytování první pomoci.

Plzeň 3: Okresní kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

„Cílem této soutěže je podnítit a zvyšovat zájem žáků o dopravní výchovu a ověřovat znalosti žáků – cyklistů, jejich dovednosti v uplatňování pravidel silničního provozu na pozemních komunikacích, v technice jízdy a první pomoci“, informuje Václav Ircing, koordinátor BESIP pro Plzeňský kraj.

Dohled nad soutěžícími a jejich praktickými dovednostmi zajišťovala Městská policie Plzeň a Policie ČR, které byly spolu s Odborem školství, mládeže a tělovýchovy MmP a Oblastním spolkem ČČK Plzeň – město a Rokycany spolupořadatelem soutěže.

Do soutěže ve II. kategorii žáků se přihlásilo deset ZŠ. Soutěž byla postupová a vítězné družstvo postoupilo do kola krajského, které se uskuteční ve dnech 21. a 22. května. V Plzni a Melchiorově Huti. Nejlépe všechny disciplíny zvládl tým z 33. ZŠ Terezie Brzkové. Kategorii jednotlivkyň a jednotlivců pak ovládla 7. ZŠ v Brněnské ulici.

„Velice rádi jsme zaštítili tuto akci, která přispěje ke zvýšení efektu výchovně-vzdělávací práce při dopravní výchově ve školách, ke správnému a bezpečnému chování žáků v provozu na pozemních komunikacích a tím napomáhat snižování nehodovosti dětí,“ řekl Radislav Neubauer, starosta centrálního obvodu.

„Chtěl bych organizátorům poděkovat nejen za pozvání, ale také za odvedenou práci. Rovněž bych chtěl vyjádřit obdiv dětem, které s přehledem zvládaly nástrahy testů i veškerých jízd. Vítězům blahopřeji a přeji hodně štěstí v krajském a republikovém kole,“ dodal David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…