Plzeň 3: Vandalství a neúcta poškozují stromy a zeleň

27.03.2021 14:52

Další nenávratně zničený strom evidují pracovníci Oddělení životního prostředí Úřadu městského obvodu Plzeň 3. Tentokrát nedaleko nad Chodským náměstím před domem na Klatovské 74. Dřevina byla naříznuta do více než poloviny kmínku a nechána svému osudu. Čas a vítr dílo dokonal.

Plzeň 3: Vandalství a neúcta poškozují stromy a zeleň
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

„Stromek javoru polního nebyl starý, jednalo se o nedávno vysazený kus, který prosperoval a byl ve vynikající kondici,“ informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Anketa

V případě, že byste mohli volit předsedu ČSSD, byste dali hlas

hlasovalo: 7334 lidí

„Tento javor mohl v budoucnosti odhlučnit silný provoz na Klatovské třídě, mohl čistit vzduch od výfukových plynů a potěšit svojí zelenou barvou procházející chodce a obyvatele přilehlých domů. Bohužel byl zlikvidován bezohledným člověkem, který zřejmě nemá rád přírodu a nemyslí na budoucnost. Ale myslí hlavně na sebe,“ dodává rozzlobeně.

Městský obvod Plzeň 3 vynakládá každým rokem nemalé finanční prostředky na výsadbu nových stromů a na jejich následnou údržbu jako je zálivka a řez. Stromy jsou vysazovány do uličních stromořadí, do parků a také na přání občanů po odborné konzultaci.

„My se s vandalismem setkáváme, bohužel, velmi často. Vedle poničených stromů a zeleně jsou terčem útoků vandalů dětské herní prvky, lavičky, oplocení dětských hřišť, a třeba také odpadkové koše. Žádná úcta před majetkem druhých a s tím i související neúcta k druhému člověku,“ říká Marie Rumlová, vedoucí Odboru dopravy a životního prostředí ˇUMO Plzeň 3.

„Nemohu nic jiného říci, než že nad takovým počínáním některých lidí zůstává rozum stát, a hlavně jej nelze pochopit. Co zlého jim ty stromy provedly? Možná z nich padá listí, ale to je přeci přirozená vlastnost stromů. Mysleme, prosím, na to, že jsme také součástí přírody a není nutné s ní soupeřit, ale být s ní v souladu,“ uvedl David Procházka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…