Plzeň 3: Vedení plzeňského centrálního obvodu předalo Janského plakety

07.12.2018 9:16

Bronzové medaile prof. MUDr. Jana Janského udělované za deset bezpříspěvkových odběrů krve předal ve středu 5. prosince dobrovolným dárcům z centrálního plzeňského obvodu jeho starosta David Procházka, I. místostarosta Petr Baloun a místostarosta Ondřej Ženíšek.

Plzeň 3: Vedení plzeňského centrálního obvodu předalo Janského plakety
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Předání Janského plaket se také zúčastnila ředitelka Oblastního spolku Českého Červeného kříže Plzeň-město Svatava Slavíková. Slavnostní akt doprovodil hrou na varhany Miloš Chaloupka.

„Nesmírně si vážíme občanů, kteří dobrovolně a nezištně pomáhají ostatním. Tato setkání jsou jen malým poděkováním za to, že pomáhají zachraňovat lidské životy,” uvedl starosta David Procházka.

„Tento dar nelze vyčíslit vyčíslit penězi, ani ničím jiným. Proto těmto lidem vyjadřujeme svůj obdiv a hluboký respekt,” dodal I. místostarosta Petr Baloun.

Centrální obvod spolu s Oblastním spolkem Českého Červeného kříže Plzeň-město organizuje setkání s dobrovolnými dárci krve dvakrát ročně. Kromě bronzové Janského plakety je pro hosty připraveno i malé pohoštění a květiny.

„Setkáním s těmito občany projevujeme své uznání za jejich morální a nezištnou pomoc, kterou v budoucnu může potřebovat každý z nás,“ uvedl místostarosta Ondřej Ženíšek.

Vedení obvodu rovněž ocenilo práci ředitelky Oblastního spolku Českého Červeného kříže Plzeň-město Svatavy Slavíkové, která ve své funkci končí, a předalo jí kytici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…