Plzeň: Alej Nýřanská bude nově osázena

08.05.2018 15:59

Zastupitelé města Plzně schválili poskytnutí finančních prostředků ve výši 500 tisíc korun z rozpočtu Fondu životního prostředí města Plzně pro Městský obvod Plzeň 1, a to na projekt Pěstební opatření a výsadby zeleně v lokalitě Nýřanská ulice – I. část alej Nýřanská.

Plzeň: Alej Nýřanská bude nově osázena
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Vzhledem k neuspokojivému zdravotnímu a bezpečnostnímu stavu zeleně v aleji podél hlavní komunikace v Nýřanské ulici byl v roce 2016 zpracován Správou veřejného statku města Plzně projekt na pěstební opatření a výsadbu zeleně v této lokalitě.

„Projekt navrhuje koncepční řešení zeleně veřejného prostoru v okolí panelových domů v Nýřanské ulici. Z důvodu plánovaných vyšších nákladů na realizaci revitalizace zeleně v této oblasti je záměr rozdělen do čtyř částí. Nyní zastupitelé města podpořili I. část projektu, ve které bude odstraněno 41 kusů nevhodných dřevin, javorů jasanolistých, a keřů, budou založeny nové trávníky a provede se výsadba 43 kusů kvalitních výpěstků dřezovce trojtrnného,“ vysvětlil Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Projekt Pěstební opatření a výsadby zeleně v lokalitě Nýřanská ulice navrhuje koncepční řešení zeleně veřejného prostoru v okolí panelových domů v Nýřanské ulici včetně odstranění nevhodných, dožívajících a provozně nebezpečných dřevin, navrhuje pěstební opatření na stávajících ponechaných dřevinách, doplnění kvalitních nových výsadeb a založení nových trávníků na exponovaných místech. Realizací projektu vznikne další funkční esteticky hodnotná plocha v lokalitě frekventovaného veřejného prostoru mezi panelovými domy v Nýřanské ulici a dojde k zpříjemnění života velké skupiny občanů prvního městského obvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…