Plzeň: Benzínové skvosty nabídnou historické i současné automobily

28.05.2018 17:39

Benz z roku 1914, Rolls Royce Park Ward, Mercedes 190 SL, formule nebo symbol svobody a nezávislosti motocykl Harley Davidson, to je pouze malý výběr nablýskaných vozů, které se představí na druhém ročníku přehlídky historických i současných automobilů Skvosty s vůní benzínu v DEPO2015. Uskuteční se od 19. do 22. července 2018.

Plzeň: Benzínové skvosty nabídnou historické i současné automobily
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Výstavu, kterou loni navštívilo na 10 tisíc milovníků aut, čeká několik novinek. Budou vystaveny kromě aut i motorky. Akce se prodlouží o jeden den, tedy od čtvrtka do neděle. Obsahovat bude také více doprovodného programu, například živou hudbu, rozhovory s osobnostmi či besedy s veteranisty a automobilovými fajnšmekry. O občerstvení se postará foodtrucková gastronomie.

Mezi vystavenými skvosty se představí automobil Benz z roku 1914, vyrobený nejstarší automobilkou světa Carla Fridricha Benze z Mannheimu. Dále například provozuschopný nerenovovaný Rolls Royce Park Ward z roku 1934, či elegantní sportovní Mercedes 190 SL, který oceňovali i filmaři a herci z Hollywoodu a proháněli se v něm Grace Kelly nebo Frank Sinatra. Ze supersportů to bude luxusní okřídlený Mercedes SLS a motocykly hrdě zastoupí americký symbol svobody a nezávislosti Harley Davidson.

Pořadatelé vyzývají sběratele automobilových skvostů, aby se pochlubili svými vozy. Majitelé, kteří chtějí své staré či moderní vozy představit publiku, se musí do 10. července 2018 registrovat na webu ZDE. Vybrané vozy pak budou umístěny do expozice a majitelé jako benefit obdrží dvě jednodenní vstupenky.

Předprodej vstupenek probíhá na webových stránkách ZDE, na stránkách a prodejních místech Plzeňské vstupenky či osobně v DEPO2015, a to až do 31. května za zvýhodněnou cenu 150 korun jednodenní a 250 korun celofestivalové vstupné, nebo 400 / 500 korun rodinné vstupné na den / 4 dny.

V červnu si zájemci budou moci vstupenku pořídit v předprodeji za 200 / 300 korun (jednodenní / celofestivalová) a posléze pak na místě za 250 / 400 korun. Nárok na zlevněné vstupné mají studenti, senioři a děti nad 150 cm. Menší děti a osoby s průkazkou ZTP a ZTP/P s doprovodem mohou na akci zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…