Plzeň: Česko-německý tábor přiblížil dětem jazyk i kulturu druhé země

01.09.2019 11:33

Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem se Střediskem volného času Radovánek připravily pro 17 dětí z Plzně a Regensburgu společný tábor. Sedmý ročník letního týdne dětí z obou stran hranice se konal poprvé v krajské metropoli. Na zdejší renesanční radnici přivítal účastníky primátor města Martin Baxa. Děti doprovodili také ředitel Tandemu Jan Lontschar a zástupce ředitelky Radovánku Milan Severa.

Plzeň: Česko-německý tábor přiblížil dětem jazyk i kulturu druhé země
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Vítám vás v našem městě a jsem velmi rád, že se tyto přeshraniční tábory zde konají. Po 30 letech od sametové revoluce je pro nás již samozřejmostí se takto potkávat se svými zahraničními sousedy,“ přivítal v Obřadní síni děti primátor města Martin Baxa, jenž jim přiblížil historii založení města Plzně a především renesanční radnice. „Užijte si zbytek pobytu v našem městě a v budoucnu se rádi vracejte do Plzně,“ doplnil na závěr Martin Baxa.

„Bez Česko-německého fondu budoucnosti a partnerství města Plzně a Regensburgu, jež trvá již od roku 1993, by se naše tábory v Bavorsku či u nás v Čechách nemohly konat. Děkuji městu Plzeň za podporu a za skvělé dlouhodobé fungování partnerství s Regensburgem,“ uvedl ředitel Tandemu Jan Lontschar.

Děti z Regensburgu přijely na tábor v Plzni v pondělí 26. srpna. Společně se táborníci vydali do Techmania Science Center, na exkurzi do Českého rozhlasu nebo do Makerspace DEPO2015, kde pro ně byl připraven workshop Věda v souvislostech. V Radovánku pro ně připravili odpolední workshopy, kde se děti naučily stavět robota i vlastní letadlo. Ve středu všichni měli společný výlet do Prahy, kde na ně čekala prohlídka Národního technického muzea. V sobotu 31. srpna společný tábor českých a německých dětí končí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…