Plzeň: Divadlo Alfa uvedlo novou inscenaci Pozor, Zorro!

02.01.2020 9:16

Divadlo Alfa nastudovalo novou inscenaci – dobrodružnou komedii Pozor, Zorro! inspirovanou příběhem slavného maskovaného hrdiny Zorra mstitele. Výpravné dílo hraje na jevišti na osmdesát loutek, které pro tuto hru vyrobili mistři v divadelních dílnách. Nechybí ani živá kapela s originálními nástroji dovezenými z Mexika.

Plzeň: Divadlo Alfa uvedlo novou inscenaci Pozor, Zorro!
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Tvůrci inscenace – liberecký dramaturg a dramatik Vít Peřina a režisér Divadla Alfa Tomáš Dvořák – se volně inspirovali knihou Johnstona McCulleyho The Mark of Zorro a jejími filmovými zpracováními, především stejnojmenným filmem z roku 1920 s Douglasem Fairbanksem v hlavní roli.

„Ve hře zazní minimum slov, zato je tam spousta akce a živé muziky. Režisér Tomáš Dvořák a výtvarník Ivan Nesveda stojí už řadu let za nezaměnitelnou autorskou poetikou Alfy. Jejich dílem je i naše nejúspěšnější inscenace Tři mušketýři z roku 2006, která bavila a stále baví diváky po celém světě, hrála se v řadě zemí Evropy, v Americe i Asii. Také Zorro se chystá reprezentovat české loutkářství za hranicemi, už v létě 2020 jsme pozváni do Japonska a Koreje,“ přiblížil ředitel Divadla Alfa Jakub Hora.

Premiéra komedie Pozor, Zorro! byla uvedena 16. prosince 2019, nejbližší představení se uskuteční 4. ledna 2020.

Vstupenky do Divadla Alfa je možné zakoupit ve všech prodejních místech systému Plzeňská vstupenka a také přímo v pokladně divadla. Otevírací doba pokladny je od pondělí do pátku od 8 do 15:30 hodin, a také vždy hodinu před představením.

Vstupenka do Divadla Alfa platí jako jízdenka MHD v Plzni – jednu hodinu před a jednu hodinu po představení.

Program divadla ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

13:37 Hustopeče: Protidrogová prevence jinak. Do města přijel Revolution train

Od roku 2016 brázdí koleje v Česku, Slovensku a Německu 165 metrů dlouhý obrněný kolos, který ve čtv…