Plzeň: Dobrovolníci uklízeli břeh Radbuzy, akci organizoval pivovar

25.09.2020 18:35

Desítky lidí se sešly k úklidové akci s názvem Gambrinus uklízí Plzeň. Dobrovolnický úklid veřejného prostranství organizoval 18. září pivovar v rámci celonárodního projektu Ukliďme Česko. Po zrušení výroby piva v PET lahvích je to další krok, který je součástí dlouhodobé strategie pivovaru v oblasti udržitelného rozvoje.

Plzeň: Dobrovolníci uklízeli břeh Radbuzy, akci organizoval pivovar
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Zaměstnanci pivovaru Gambrinus se zaměřili na břehy plzeňské řeky Radbuzy, kde vysbírali 50 pytlů odpadu. Mezi nejkurióznější nálezy patřily například berle, matrace nebo lampička. „Všem dobrovolníkům, kteří se zapojili do úklidu, patří velké poděkování. Gambrinus dlouhodobě prosazuje kroky, které pomáhají bojovat proti jednorázovým plastům, na které při úklidech nejčastěji narážíme. Od ledna letošního roku si už naše pivo v plastu nekoupíte. Těší nás, že tento zásadní přístup sdílí i naši zaměstnanci, kteří se do úklidu zapojili,“ uvedl Jakub Marek, senior brand manažer značky Gambrinus.

Gambrinus se stal letos nejen partnerem projektu Ukliďme Česko, ale především učinil zásadní kroky ke snížení zátěže životního prostředí jednorázovými plasty. Jako první velká pivní značka v Česku přestal od letošního roku stáčet a prodávat pivo v PET lahvích. Kromě toho začal používat 100% recyklované plastové folie, do kterých jsou baleny větší počty plechovek. „Gambrinus celkově sníží jen v roce 2020 produkci plastu o více než 330 tun, což je zhruba 14 plně naložených kamionů,“ doplňuje Jakub Marek.

Úklid proběhl pod záštitou celorepublikové akce Ukliďme Česko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…