Plzeň: Hospic svatého Lazara se dočasně přemístí do Rokycanské nemocnice

15.10.2018 13:48

Z důvodu rekonstrukce výtahů se 1. listopadu 2018 přestěhuje Hospic svatého Lazara ze své budovy v ulici Sladkovského na Slovanech do prostor Rokycanské nemocnice. Přesun je dočasný. V rámci oprav dojde k vybudování nových moderních výtahů s dálkově otevíratelným přístupem přímo ze dvora a bude vybudována bezbariérová toaleta v přízemí.

Plzeň: Hospic svatého Lazara se dočasně přemístí do Rokycanské nemocnice
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Pro rodiny i zaměstnance bude tato změna znamenat větší zátěž z důvodu dojezdu do Rokycan, péče o pacienty ovšem zůstane zachována. V případě dalších dotazů se můžou zájemci obrátit na ředitele Hospice svatého Lazara Jana Součka (telefon: 377 431 385, 603 471 603, email ZDE).

Budova hospice je umístěna v budově o pěti nadzemních podlažích včetně podkroví ve Sladkovského ulici. Město ji upravilo pro Hospic sv. Lazara před více než dvaceti lety a hospic v něm poskytuje paliativní péči od roku 1998.

Město Plzeň uspělo s žádostí o dotaci na projekt Bezbariérové řešení Hospice svatého Lazara v Plzni. Získá příspěvek v požadované výši 4,524 milionu korun ze státního Programu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením pro rok 2018. O dotaci požádalo město Plzeň, jako vlastník budovy, v níž hospic již 20 let poskytuje své služby spoluobčanům. Celkové náklady na projekt, který realizuje Odbor investic Magistrátu města Plzně, činí 5,655 milionu korun včetně DPH. Zbývající částku ve výši 1,131 milionu korun uhradí město.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…