Plzeň: Knihovna na Borských polích se studentům otevře v říjnu

19.02.2013 6:31

V říjnu se studentům Západočeské univerzity v Plzni otevřou prostory nové knihovny, která se buduje v kampusu na Borských polích.

Plzeň: Knihovna na Borských polích se studentům otevře v říjnu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Třípodlažní budova vyjde na 58 milionů korun, dalších zhruba 22 milionů si vyžádá vybavení, jako je software a nové knihy. Nyní je prakticky hotová hrubá stavba. V příštích čtrnácti dnech budou stavebníci pracovat na propojení obou částí, nové a stávajcí.

Moderní budova umožní univerzitě zvýšit knihovní fond, v podzemí se počítá s archivem se skoro čtyřmi kilometry polic, jehož kapacita se oproti současnému stavu zdvojnásobí. Rozšíří se nabídka knih a dokumentů v elektronické podobě. Nové prostory studentům nabídnou další možnosti. Například se mohou těšit na skupinové i individuální studovny a také kavárnu, která bude součástí relaxační zóny.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…