Plzeň: Konference o rozvoji veřejného osvětlení

28.10.2019 18:16

V plzeňském Parkhotelu se konala 56. konference Společnosti pro rozvoj veřejného osvětlení (SRVO). Jejími generálními partnery byly město Plzeň a Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP).

Plzeň: Konference o rozvoji veřejného osvětlení
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Konference se zúčastnili Michal Vozobule, náměstek primátora města Plzně pro dopravu a životní prostředí, Vlastimil Gola, radní pro oblast Smart City a podnikání a Jiří Ptáček, generální ředitel PMDP. Na konferenci byli rovněž přítomni zástupci ministerstev dopravy, pro místní rozvoj, průmyslu a obchodu, Svazu měst a obcí ČR a řady firem, které se na veřejné osvětlení a související problematiku specializují.

Michal Vozobule přivítal účastníky konference v Plzni a popřál jim úspěšné jednání. „Město Plzeň udělalo v minulosti v oblasti veřejného osvětlení zásadní systémovou změnu, když jeho správu odebralo soukromým firmám a svěřilo ji plzeňským dopravním podnikům, které jsou akciovou společností stoprocentně vlastněnou městem. Jsem přesvědčen, že to byla změna potřebná a pozitivní,“ řekl v úvodu Michal Vozobule. Poté vystoupil s prezentací na téma Životní prostředí a budoucnost veřejného osvětlení v Plzni. V ní mimo jiné připomněl, že se v posledních patnácti letech zvýšila intenzita dopravy a zároveň s tím vzrostly požadavky na bezpečnost a ochranu životního prostředí. Představil také připravovanou Koncepci veřejného osvětlení města Plzně včetně rozpracovaného plánu jeho obnovy a modernizace.

Prezentaci s názvem Smart City a budoucnost veřejného osvětlení v Plzni přednesl člen rady města Plzně pro oblast Smart City a podnikání Vlastimil Gola. „V rámci konceptu Smart City jsme si stanovili několik důležitých oblastí a cílů. Chceme, aby Plzeň byla bezpečným městem, které se dynamicky a cílevědomě rozvíjí a je vždy o krok napřed. Snažíme se změnit zatím stále ještě příliš montážně a výrobně zaměřenou strukturu firem, proto podporujeme inovativní firmy a start – upy. Zavádíme nové produkty, služby a nové formy podnikání. Přejeme si kvalitní, zdravé a bezpečné bydlení v městě a řešíme, jak sofistikovaně nakládat s energiemi a odpadovým hospodářstvím,“ uvedl mimo jiné Vlastimil Gola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…