Plzeň: Kouzlo okamžiku je k vidění ve Smetanových sadech

10.01.2023 8:36 | Tisková zpráva

Velkoformátové fotografie připomínají okamžiky z plzeňského kulturního života. Jsou od čtvrtka 5. ledna 2023 k vidění před Studijní a vědeckou knihovnou Plzeňského kraje ve Smetanových sadech.

Plzeň: Kouzlo okamžiku je k vidění ve Smetanových sadech
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

 

Jejich autorem je amatérský fotograf Milan Svoboda, který dlouhodobě a systematicky zachycuje zajímavé momenty a ojedinělou atmosféru plzeňského kulturního života i jeho protagonisty. Výstavu s názvem Kouzlo okamžiku je možné si prohlédnout do 30. ledna 2023. Zároveň je výstava pozvánkou na některé kulturní akce v letošním roce, upozorňuje na jejich termíny. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Milan Svoboda se narodil 12. května 1977 v Plzni. Od dětství se živě zajímal o fotografování a své zážitky zachycoval starým aparátem od svého otce značky Čajka. Sen pořídit si nový fotografický přístroj se mu splnil v 16 letech. Za peníze z brigády si koupil Olympus Trip 100. „A tady to opravdu začalo,“ podotkl Milan Svoboda a připomněl ještě jeden zlom – při studiu na vysoké škole si pořídil první zrcadlovku Nikon D50. Má rád hudbu, koncerty, divadlo, dění ve městě, přírodu, ale i cestování. Milan Svoboda je sice amatérský, ale vášnivý fotograf. Fotoaparát je jeho téměř nepostradatelnou součástí „Nejraději fotím lidi, momentky, atmosféru pouličních akcí. Vlastně fotím každou volnou chvíli. Důležitou roli při fotografování hraje světlo, vystihnutí pravého okamžiku, ale je to také o náhodě a o štěstí, prostě být ve správný čas na správném místě,“ řekl Milan Svoboda.

Svobodovy fotografie mají v sobě dokumentační potenciál, zaznamenávají historii města Plzně. Jeho portfolio čítá desetitisíce snímků v digitální podobě. Je na nich tedy zaznamenána přitažlivá nabídka plzeňského kulturního života. Zachycují zajímavé momenty a ojedinělou atmosféru z osobitého pohledu. Ukazují, že Plzeň má punc originálního místa, v němž výraznou roli hrají úspěšná realizace velkých festivalových akcí, ale i pestrá nabídka menších kulturních či komunitních projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…