Plzeň: Kvůli stavbě tramvajové trati bude uzavřena Kaplířova ulice

02.06.2019 18:16

Kvůli stavbě tramvajové trati na Borská pole bude od 3. června uzavřena Kaplířova ulice. Uzavírka, která potrvá do půlky prosince, se dotkne individuální automobilové i veřejné hromadné dopravy. Automobily i autobusy budou objíždět uzavírku Sukovou ulicí.

Plzeň: Kvůli stavbě tramvajové trati bude uzavřena Kaplířova ulice
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Spoje autobusových linek č. 24, 26, 30, 36, N1 budou odkloněny z uzavřeného úseku Kaplířovy ulice oběma směry ulicemi Klatovská, Sukova a silnicí I/27. Na objízdné trase dotčených linek bude zřízena náhradní autobusová zastávka Dvořákova v prostoru křižovatky Klatovské a Dvořákovy ulice. Naopak po celou dobu odklonu bude bez náhrady zrušena zastávka U Darebáka ve směru z Bor.

Provoz na všech linkách se bude řídit novými jízdními řády. PMDP upozorňují cestující, že s ohledem na výrazné prodloužení trasy nebude plně možné zajistit současné přestupní vazby mezi linkami MHD v zastávkách Bory. V souvislosti s dopravními omezeními na trasách uvedených linek, zejména pak linek 26 a 30, budou spoje pravděpodobně jezdit se zpožděním, kterému nelze s ohledem na situaci zamezit. PMDP apelují tedy na cestující, aby s případnými zpožděními spojů počítali.

Tramvajová trať má být uvedena do provozu 15. prosince 2019. Její součástí budou dvě točny tramvaje a jedna nácestná zastávka. Současná konečná tramvají a autobusů v Borském parku zanikne. U první konečné tramvaje vznikne nový terminál veřejné linkové dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…